Jaarprogramma cultuur

november 2021
12
november
vrijdag
18
december
zaterdag

Expositie Lucht en Polder

Kunstkamer Holland Huis | Scherpenisse
11:00 - 16:00
Lucht & Polder wegens succes herhaald In oktober heeft er een bijzondere kunstexpositie in het voormalige kerkje van De Heen (gemeente Steenbergen) plaatsgevonden. Dit was zo’n succes dat Kunstkamer Holland Huis voorstelde om de tentoonstelling nogmaals te presenteren, maar dan in Scherpenisse. Het project is op een bijzondere manier gegroeid. Zeeuwse en West-Brabantse kunstenaars hebben zich naar aanleiding van éénzelfde foto spontaan verenigd in de expositie ‘Lucht & Polder’. Kunstenares Riena Valkhoff maakte een foto van de Heense polder, die leidde tot een kunst- kettingreactie. Een drietal kunstenaars besloten in eerste instantie onderling om zich te laten inspireren door het beeld voor hun eigen werk. Maar het balletje ging rollen en in één week tijd sloten er nog 10 andere kunstenaars uit Tholen en Steenbergen aan. Het resultaat levert een gevarieerde tentoonstelling op met uitingen in schilderkunst, textielkunst, mozaïek, glaskunst, dichtkunst en beeldhouwen. De kunstenaars zijn Puck Meijer, Martin Hoevenaars, Jeroen van Hoek, Josje Verton, Esther Timmermans, Liesbeth Romeijn, Lia Bruyns- Schoonen en Ton Bruyns uit Tholen. Uit de gemeente Steenbergen komen Riena Valkhoff, Martin Valkhoff, Frans van Drunen en Jan van de Velde. Laatstgenoemde schreef tekst en muziek op het thema ‘lucht en polder’. Het lied zal hij net als in de Heen met zangeres Martine Westenbroek ten gehore brengen tijdens de opening van de expositie in de Kunstkamer (6 november 15.00 uur / voor genodigden en pers). Na de opening is de expositie van 12 november tot 18 december op zaterdagen tussen 11.00 – 16.00 uur vrij toegankelijk voor publiek. Locatie : Kunstkamer Holland Huis, Laban Deurloostraat 28 te Scherpenisse.
13
november
zaterdag

Avondconcerten Oude Stadhuis Tholen – Chimaera Trio

Oude Stadhuis | Tholen
20:15 - 23:00
"l'Horizon Chimérique" Het Chimaera Trio, bestaande uit: Annemiek de Bruin - klarinet, Irene Kok - violoncello en Laurens de Man - vleugel, speelt  Franse kamermuziek van Gabriel Fauré, César Franck en Vincent d'Indy.
Kosten: 15,00€
december 2021
03
december
vrijdag

Avondconcerten Oude Stadhuis Tholen – Quink Vocal Ensemble

Oude Stadhuis | Tholen
20:15 - 22:00
Quink Vocal Ensemble "Adventsconcert" Onder de titel "Ubi caritas et amor" zingt Quink muziek voor Advent en Kerstmis, van Middeleeuwen tot hedendaags repertoire. O.a. Gregoriaans, Jan Pietersz. Sweelinck, Maurice Duruflé  én de wereldpremière van "Magnificat" van componist en tenor van Quink, William Knight.
Kosten: 15,00€
februari 2022
12
februari
zaterdag

Avondconcerten Oude Stadhuis Tholen – Raymond Honing

Oude Stadhuis | Tholen
20:15 - 20:15
Raymond Honing, flauto traverso Ursula Dütschler, clavecimbel "Bach en zoon" Raymond Honing en Ursula Dütschler spelen op flauto traverso en clavecimbel naast sonates van vader Johann Sebastian, eveneens werken van zoon Carl Philipp Emanuel, en stukken die aan beiden worden toegeschreven.
Kosten: 15,00€
maart 2022
12
maart
zaterdag

Avondconcerten Oude Stadhuis Tholen – Ardemus Quartet

Oude Stadhuis | Tholen
20:15 - 20:15
Ardemus Quartet "Yes, she can!" In het programma “Yes, she can!“ vertelt het saxofoonkwartet Ardemus Quartet de verhalen van vijf opmerkelijke, bewonderenswaardige vrouwen die de wereld van de klassieke muziek hebben veranderd: Frieda Belinfante, George Sand, Nadezhda von Meck, Clara Schumann en Hildegard von  Bingen.
Kosten: 15,00€
mei 2022
14
mei
zaterdag

Avondconcerten Oude Stadhuis Tholen – Florian Verweij

Oude Stadhuis | Tholen
20:15 - 23:00
Florian Verweij, vleugel "Romantiek..." De jonge zeer talentvolle pianist Florian Verweij, die Thoolse roots heeft, zal de Feurich-vleugel uit 1908, die permanent in de Vierschaar staat opgesteld, bespelen met repertoire o.a. uit de Romantiek.
Kosten: 15,00€
Geen evenementen gevonden!
Scroll naar boven